T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
F Klavye

Yakın Zamanda F Klavye Kullanımına Zorunluluk Getirilecek (Webtekno)

18/02/2016 16:54:23 - 12/06/2016 16:54:52 - 4044 Okunma

Yakın Zamanda F Klavye Kullanımına Zorunluluk Getirilecek!

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, 2013 yılında alınan karar doğrultusunda 2017’nin sonundan itibaren kamu kurumlarında ‘F klavye’ kullanımının zorunlu olacağını söyledi.

2013 yılındaki genelgeyle kamu kurumlarında F klavye kullanımının zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, 2017’nin sonlarına doğru bu geçişin yaşanacağını söyledi.

F klavye kullanımının sağlık açısından birçok faydasının olduğunu belirten Erdem, bu faydalar arasında göz sağlığının korunması ve reflekslerin gelişmesiyle bazı ortopedik sorunların engellenmesi gibi durumlardan bahsetti.

Q klavyenin kullanımının en başından beri bir alışkanlık olmaktan çok dayatma sonucu yaygınlaştığını belirten Erdem, “Tabletler dağıtılıyor, Türkiye'de 15 milyon öğrenci var. F klavye ciddi şekilde yaygınlaşacak. Q klavye milletimizin tercihi değil, bir dayatmanın sonucudur. Türkiye'ye ithal edilecek daktilolar F oluyordu. İş bilgisayara geçince bu delindi. Bugüne kadar bir düzenleme yapılamadığı için bu yanlış klavye, istesek de istemesek de yaygınlaştı” şeklinde konuştu.

F klavyenin dünya genelinde de yayınlaşacağını umduğunu söyleyen Erdem, zamanla dış ülkelerden ‘Türkler mükemmel bir klavye tekniği geliştirmiş’ şeklinde olumlu yorumlar duymaya başlayacaklarına inandığını belirtti.

Klavye kullanımının sağlığa direkt etki ettiği konusuna vurgu yapmaya devam eden Erdem şunları söyledi:

"Göz sağlığı, ortopedi alanlarında insanlara katkı sağlıyor. Bilgisayara bakarak yazıyorsanız vücut serbest değildir ama 10 parmak yazdığınızda vücut nasıl rahat ediyorsa ona göre oturur. Bu da ortopedik rahatsızlıkları azaltır. Göz sağlığı açısından da ekrana bakma durumundan dolayı faydası var. 'Q klavyeyle de 10 parmak yazıyorum' diyenler olabilir, önemli olan bakmadan yazabilmek. Bunu sağlayan yalnız F klavyedir. F klavyenin kıymetini bilmek durumundayız. Kendi değerimizin kıymetini bilmiyoruz. Dışarıdan biri beğenirse üzerine düşüyoruz."

Ekrem Erdem F klavye Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.